Wat is een tijdelijke reisverzekering?

Posted by on jun 27, 2018 in Verzekeringsproducten | 0 comments

Als je op reis gaat, doe je er goed aan om jezelf te verzekeren. Dit kan door een reisverzekering af te sluiten, zodat je verzekerd bent voor materiële schade (aan je bagage) of persoonlijke schade (aan jezelf dus). Je kan kiezen tussen een doorlopende reisverzekering of een tijdelijke reisverzekering. Dit laatste wordt ook wel een kortlopende reisverzekering genoemd. Wat houdt dat in?

Kortlopende reisverzekering

Met een tijdelijke reisverzekering ben je gedurende één vakantie verzekerd. De verzekering stopt zodra je vakantie is afgelopen en thuisgekomen bent. Je spreekt van tevoren met de verzekeraar af welke in periode je op vakantie bent en geldt voor die periode de dekking. Het verschil met een doorlopende verzekering is dat je met een doorlopende verzekering het gehele jaar door voor een onbeperkt aantal vakanties verzekerd bent. Je kan bij een tijdelijke reisverzekering meestal je eigen premie samenstellen. Dit wil zeggen dat je uit een aantal dingen kan kiezen waar je premie voor wil betalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wintersport, autohulp, rechtsbijstand, enzovoorts. Deze keuzevrijheid verschilt weer per verzekeraar dus informeer er zelf even naar bij je verzekeraar. Het voordeel van je tijdelijke reisverzekering op deze manier samenstellen, is dat je je laat verzekeren voor datgene wat je ook echt nodig denkt te hebben. Dit is anders bij een doorlopende reisverzekering, want daar maak je eenmalig een beslissing over welke dekking je wil hebben en moet je de premie hier voor de rest van het jaar betalen. Het is ook mogelijk om een tijdelijke reisverzekering een gehele groep te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een bedrijfsuitje georganiseerd hebt of een weekendje weggaat met vrienden.

Handig voor mensen die niet zo vaak op reis gaan

De tijdelijke reisverzekering sluit je dus af voor één enkele vakantie. Je betaalt dan alleen voor de dagen dat je echt op reis bent, in tegenstelling tot een doorlopende reisverzekering. Het is dus vooral bedoeld voor mensen die zo af en toe een weekendje weggaan en heel soms een vakantie hebben. Ga je vaak op reis, dan loont het om een doorlopende reisverzekering te nemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *