Wat is de gemiddelde prijs van een reisverzekering?

Posted by on jun 21, 2018 in Verzekeringsproducten | 0 comments

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering is vaak verstandig om af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Je wilt tenslotte niet voor onverwachte kosten komen te staan in het geval van nood. Maar wat is eigenlijk de gemiddelde prijs van een reisverzekering? En weegt deze prijs op tegen de voordelen van een reisverzekering? In dit blog vertellen we je er alles over!

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Als je een reisverzekering gaat afsluiten is het slim om eerst te bedenken of je een kortlopende of doorlopende verzekering wilt. Ga je slechts één weekje per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende verzekering geschikt. Ga je regelmatig op vakantie of weekendjes weg? Dan is een doorlopende verzekering waarschijnlijk een beter idee. Let er wel op dat een kortlopende verzekering gemiddeld zo’n 5 euro per week kost, terwijl de gemiddelde prijs voor doorlopende verzekering vaak zo’n 20 euro per jaar is. Een kortlopende verzekering is dus in verhouding een stuk duurder, en eigenlijk alleen interessant als je echt maar kort en eenmalig op vakantie gaat. Het nadeel van een doorlopende reisverzekering is overigens wel dat je er een extra vaste last bij krijgt, die je niet moet vergeten op te zeggen als je wegens omstandigheden langere tijd niet meer op reis zult gaan!

Onbezorgd op vakantie!

De premie van een reisverzekering is in principe niet heel hoog. Je moet er echter wel rekening mee houden dat bovengenoemde prijzen gemiddelden zijn, en hoger kunnen worden als je bijvoorbeeld aanvullende dekkingen wilt of buiten Europa reist. Hoe dan ook is een reisverzekering altijd verstandig, aangezien met name medische kosten hoog kunnen oplopen in het buitenland. Daarnaast kan een reisverzekering je ook met andere dingen helpen, wat altijd een fijn idee is als je onbezorgd vakantie wilt vieren. Op internet kun je makkelijk reisverzekeringen vergelijken en kijken waar je de beste verzekering vindt voor een mooie prijs én met een polis die past bij jouw reisplannen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *