Waarom zou je een reisverzekering willen afsluiten?

Posted by on jun 25, 2018 in Verzekeringsproducten | 0 comments

Zorgeloos op reis met een reisverzekering?

Het doel van een vakantie is natuurlijk zorgeloos genieten en ontspannen. Het laatste waar je dan ook aan wilt denken is het oplopen van schade tijdens je reis.
Echter zit een ongeluk helaas soms in een klein hoekje en kun je zomaar onverwacht in de problemen raken. In zo’n geval is het fijn om een reisverzekering te hebben afgesloten die jou uit de brand helpt. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van een reisverzekering? In dit blog lees je er alles over!

De voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een reisverzekering is natuurlijk dat je verzekert bent voor alle persoonlijke en materiële schade die je kunt oplopen tijdens je vakantie. Aangezien deze kosten in het buitenland behoorlijk hoog kunnen uitvallen, is dit een geruststellend idee. Daarnaast is een voordeel van een reisverzekering dat ze je kunnen adviseren en helpen in geval van nood, en eventueel kunnen regelen dat je snel weer terug naar Nederland kunt. Ook als je door omstandigheden langer in het buitenland zou moeten verblijven, dekt je reisverzekering je extra kosten. Het afsluiten van een reisverzekering dekt in principe de meest voorkomende problemen en is eventueel aan te passen aan je eigen wensen en vakantieplannen. Dit klinkt allemaal natuurlijk ideaal, maar wat zijn nou de nadelen van een reisverzekering? Het grootste nadeel is waarschijnlijk dat sommige onderdelen dubbel verzekerd zijn. Zo dekt bijvoorbeeld je zorgverzekering ook bepaalde zorgkosten binnen Europa. Daarnaast is een reisverzekering, ondanks dat de premie vaak niet zo hoog is, natuurlijk wel weer een extra vaste kostenpost per maand.

Fijne vakantie!

Als je een reisverzekering wilt afsluiten is het slim om verschillende verzekeringen te vergelijken en goed te kijken wat er precies onder de polis valt. Ga je niet zo vaak op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering misschien meer iets voor jou. Wij wensen je in ieder geval alvast een fijne en veilige vakantie toe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *