Reisverzekering: Wat houdt het precies in?

Posted by on jun 23, 2018 in Verzekeringsproducten | 0 comments

Wat is een reisverzekering en waarom heb ik dit nodig?

Wanneer je op vakantie of op reis gaat, kunnen er soms onverwachts vervelende dingen gebeuren. Door een reisverzekering af te sluiten, ben je verzekerd voor schade die je tijdens de reis oploopt. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je bagage en persoonlijk letsel, veroorzaakt door bijvoorbeeld ziektes of een ongeluk. Meestal is de schade die de verzekeraar vergoedt, hoger dan de premie die je betaalt voor de reisverzekering. Het is dus verstandig om een reisverzekering te hebben!

Doorlopende en kortlopende reisverzekering

Er bestaan verschillende soorten reisverzekeringen, een doorlopende en een kortlopende. Wanneer je niet vaak op vakantie gaat (hooguit een of twee keer per jaar) dan is een kortlopende verzekering waarschijnlijk de beste optie. De kortlopende reisverzekering sluit je dan af voor dezelfde periode als je vakantie of reis en je betaalt eenmalig de premie. Wanneer de reis is afgelopen, zal de reisverzekering ook stoppen. Ga je vaker op reis? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering, die wordt ieder jaar automatisch verlengd. Een doorlopende verzekering verzekert je continu het hele jaar door. Vaak kun je nog kiezen tussen Europa of Werelddekking, dat eerste dekt alleen reizen binnen Europa. Verder moet je voor wintersport wel nog een aparte module afsluiten.

Waarom is het belangrijk om een reisverzekering te hebben?

Als je nog nooit schade hebt opgelopen aan je bagage of aan jezelf tijdens een reis, denk je misschien dat een reisverzekering onzin is. Toch is het verstandig om wel een verzekering te hebben! De kans bestaat namelijk altijd dat je te maken krijgt met een erge ziekte of ongeval en dan is goede hulp natuurlijk erg belangrijk. In het buitenland zijn de kosten voor medische hulp vaak erg hoog. Als je een verzekering hebt die medische kosten in het buitenland dekt, dan hoef je je daar al geen zorgen om te maken. Daarnaast kun je 24 uur per dag terecht bij het noodnummer van je zorgverzekeraar voor hulp en advies. Ook wordt je verzekerd voor extra kosten bij acute problemen (wanneer er bijvoorbeeld calamiteiten zijn en je extra nachten in je hotel moet verblijven). Of wanneer er opsporings- of reddingsoperaties (als er een helikopter moet worden ingezet) moeten plaatsvinden. Ook betaalt de verzekeraar het vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland, wanneer je in het buitenland komt te overlijden. Dit zijn misschien gebeurtenissen die (gelukkig!) niet vaak voor komen, maar je familie zal blij zijn als je verzekerd bent. Dit scheelt hun namelijk ook geld en zorgen aan hun hoofd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *